Chalet België

Het meest groene gebied van België, dat zijn zonder twijfel de Ardennen, bezaaid met dorpjes die eruit zien alsof ze van een prachtig schilderij afkomen, vol beboste heuvels en groene valleien.
De Ardennen bevindt zicht tussen drie grote steden (Namen, Luik en Luxemburg. Het grootste deel van de Ardennen bevindt zich in Wallonië.

De meest gesproken taal is Frans. Maar omdat de Ardennen globaal in meerdere steden ligt word er ook Vlaams en Duits gesproken. Er wordt gezegd dat de Ardennen letterlijk door de geschiedenis zijn gemaakt, dat kan goed kloppen want op slechts een aantal kilometers van elkaar liggen de prehistorische locaties zoals de grotten van Han naast plaatsen die zijn gecreëerd in de industriële revolutie.

Wil je graag de oude kastelen, steden, musea of grotten bezoeken, dan ben je in de Ardennen zeker aan het goede adres, deze zijn hier volop. Er zijn forten kastelen zoals het feodale kasteel van Bouillon, de burcht van La Roche en om niet te vergeten het citadel van Dinant.

In het heuvelachtige landschap van de Ardennen bevinden zich veel kleine, droomachtige dorpjes. Geen enkele plaats is hetzelfde, elke plaats heeft wel zijn eigen cultuur waarbij tijd totaal geen rol lijkt te spelen.

De Ardennen zijn ook zeer geschikt voor sporters, zo kun je hier tochten te voet of per fiets maken, wandelingen in de groen rijke bossen, actieve buitensporten beoefenen zoals mountainbiken en kajakken.

Kortom, of je nu op vakantie gaat met het hele gezin een weekend eruit gaat met vrienden of gewoon een dagje relaxen, de Belgische Ardennen zijn hier meer dan geschikt voor, er is voor ieder wat wils. Vanuit Nederland ben je ook nog eens verrassend snel in de Ardennen.

Beste Chalet/Vakantiehuizen aanbieders

Belvilla

De Belgische Ardennen is meteen het grootste stuk natuur van de algehele Ardennen, daarom is het ook niet gek dat het aanbod vakantiehuizen en chalets hier enorm is. Toch houd Belvilla het aanbod in eigen hand en controleert de vakantiehuizen en chalets zelf om de beste kwaliteit te kunnen garanderen. Wilt u lekker op vakantie in een mooi Chalet? Twijfel er dan niet aan om te boeken bij Belvilla. Belvilla is ook wel bekend van TV. Ga naar Belvilla.nl

HappyHome

In België vindt u mooie en unieke vakantiehuizen doordat HappyHome deze persoonlijk inspecteert en selecteer, zo heeft u altijd het beste vakantiehuis voor uw verblijf. Vind en boek uw ideale vakantiehuis bij HappyHome. Ga naar HappyHome

ArdennenXL

ArdennenXL bied een grote kwaliteit doordat ze de chalets en vakantiehuizen zelf inspecteren en beoordelen. Op de website vind u ook nog eens leuke tips en weetjes voor uw welverdiende vakantie! Ga naar ArdennenXL

Chalet.nu

Wilt u een chalet boeken in België? Chalet.nu heeft een aanbod van meer dan 2000 chalets. De boeking bij Chalet.nu verloopt altijd via internet zodat u nooit een boeking mis kan lopen. Ga naar Chalet.nu