Weer in de Ardennen

Wilt u activiteiten ondernemen in de Ardennen dan moet u rekening houden met verschillende vakantieseizoenen. Gaat wintersporten in de Ardennen dan kunt u uiteraard kiezen uit wintersport, langlaufen en rodelen. Voor de herfst periode kunt u gaan mountainbiken, dat is in deze periode zeer populair in de Ardennen. Gaat u liever kanoën? Dan kunt u het beste wachten tot de lente, want in de zomer en herfst kan er vanwege de waterstand vaak niet gekanood worden. In de winter is het voor kanoën te koud.
U kunt uiteraard wel in elk seizoen wandelen.

Als u het klimaat van België vergelijkt met de Ardennen zijn deze een heel stuk natter. Dat komt door een zuidwestelijke stroming die regelmatig neerslag brengt. Als het dan een keer regent in de Ardennen kunnen deze buien zeer heftig zijn. Dit levert vooral veel overlast op voor het verkeer, de wegen hebben hierdoor slecht zicht.

De neerslag die in de winter valt bestaat grotendeels uit sneeuw. De Ardennen zijn zo’n 30 tot 80 dagen voorzien van een sneeuwlaag, afhankelijk van de hoogte. Hierdoor zijn de Ardennen zeer geschikt voor wintersporters. U kunt hier gemakkelijk wintersporten en de activiteit langlaufen beoefenen. Voor het zicht hoeft u het ook niet te laten, door de hogere vochtigheid in de Ardennen zijn de bossen in de winter zeer kleurrijk, een mooi decor voor uw vakantie!

De temperaturen in de winter liggen zo tussen de -3 en 6 graden celcius. In de zomer periode loopt het op tot ongeveer 20 graden.

Beste Chalet/Vakantiehuizen aanbieders

Chalet.nu Wintersport

Ga je op Wintersport? Dan is de Ardennen een uitstekende keuze. Chalet.nu heeft een groot aanbod chalets, vakantiehuizen en appartementen dus u heeft altijd plek. Ga naar Chalet.nu

Chalet.nl Wintersport

Chalet.nl is al 12 jaar winterspecialist, heeft veel kwalitatieve grote chalets, bied veel persoonlijke service en is zeer prijs bewust! Overigens zijn ze ook lid van het SGR-Garantiefonds. Ga naar Chalet.nl